www.uirebit.com
Pagina oficială a scriitorului român Uirebit


Carte nerecomandata minorilor

Un bărbat, o fată, o insulă pustie

Un barbat, o fata, o insula pustie (volumul 5) carti Uirebit

Volumul CINCI


Format: PDF,ePub (ediție digitală)
Număr de pagini:231
Data publicării:martie 2020
ISBN:9780463029442

Descriere

„Viață întreagă am avut neplăcuta senzație că sunt doar un pion pe o tablă de șah. Unii se nasc regi sau regine, dar cei mai mulți dintre noi avem pleoapele lăsate și mintea zăvorâtă.

E trist să fii pion; întotdeauna există o mână nevăzută care te împinge după bunul ei plac și nu poți să ripostezi! înaintezi un pătrat, apoi te oprești și aștepți ca viața să te împingă iarăși.

Cineva face calcule pe seama noastră, ne privește din umbră, ne pune să ne luptăm cu alte piese de pe tablă sau, dacă-i în toane bune, ne trimite niște idei de-a dreptul suprinzătoare. Apar coincidențe, presimțiri...

Pionii nu au de ales: fie luptă și înaintează, fie cad! De obicei cad; mâna tainică îi sacrifică după bunul ei plac!
Pionii nu au vedere de ansamblu, ei văd doar pătrățelul de sub nasul lor și habar n-au că există un plan, nici măcar bănuiesc!

Totuși, se mai întâmplă ca unul dintre ei să ajungă până la capătul tablei. Este gloria lui supremă, momentul transformării!
Dintr-odată, pleoapele i se ridică, iar zăvoarele de pe mintea lui încep să cadă. Ochii îi scânteiază, privirea îi devine inteligentă...
O voce tainică tocmai i-a șoptit marele secret: că nu este doar un biet pion, ci o piesă importantă! Are o misiune , are un scop, un mesaj!

Așează-te pe un scaun, așează-te undeva, oriunde!

Te anunț că am ajuns la capătul tablei și că nu mai sunt ce am fost cândva. Te-am căutat tot timpul, în fiecare pătrățel din drumul meu! Am înaintat cu greu doar ca să te aflu, ca să te găsesc și acum îmi înțeleg trecutul. Totul e limpede și înțelegerea mea e adâncă!

Abia acum mi s-a limpezit privirea și pot să văd departe, până la tine.”


RECENZII

recenzie carte
Eva Ancuța Hamza - Blogger Literar

Aștept cu nerăbdare fiecare volum din seria Un bărbat, o fată, o insulă pustie! Apreciez foarte mult că se simte evoluția autorului de la un volum la celălalt.

Volumul cinci mi s-a părut foarte profund și centrat pe sentimente sincere și puternice! Avem parte de trăiri autentice, de la amuzament și bucurie până la tristețe și suferință.

Cu fiecare nou volum îndrăgesc această serie tot mai mult și devin tot mai curioasă de continuare. Îndemnul meu este să citiți neapărat această carte!


recenzie carte
Nico J. Genes - Scriitoare

De la bun început autorul a creat ceva ce ne intrigă. Nu vrem dar o facem. Nu aprobăm dar citim în continuare. Ne acoperim urechile dar deschidem ochii mari să vedem ce urmează.

Părerea mea este că seria Un bărbat, o fată, o insulă pustie are toate elementele necesare pentru a avea un succes extraordinar, nu pentru că se respectă normele, ci dimpotrivă. Este un autor neconformist. Și asta atrage!


recenzie carte
Andreea Pădurean - membru Goodreads

Plăcerea acestei lecturi crește cu fiecare nou volum al romanului! Cu fiecare nouă apariție, stilul este tot mai bun, tot mai șlefuit!

Volumul cinci nu aduce doar zâmbete timide, ci adevărate accese de râs împletite genial cu durerea mută sau tristețea sfâșietoare!

Scopul suprem al personajului principal pare să fie iubirea, dar când această nu este împărtășită, apare întrebarea: este oare iubirea de ajuns?

Nerăbdarea de a citi următorul volum este mare! Volumul cinci vă garantează o nouă experiență inedită, care-și va lăsa cu siguranță amprenta asupra oricărui cititor! RECOMAND!
"Un bărbat, o fată, o insulă pustie" (volumul 5)

Avertisment: După ce vei citi această carte, nu vei mai fi același!

Acesta este UN ROMAN INEDIT în literatura română contemporană!

Un barbat, o fata, o insula pustie (vol.5) carti Uirebit
PREȚ: 7,14 $
Descarcă ca PDF (pentru laptop / calculator / tabletă)
Descarcă ca ePub (pentru telefon mobil / eReader)